FAQ’s: Često postavljana pitanja

Kako mogu doći do vas?

Klub & knjižara Giardini 2 nalazi se u samom centru Pule, na adresi Giardini 2, prvi kat. Ukoliko su vrata zatvorena pozvonite na Giardini 2.

Koje je vaše radno vrijeme?

Klub & knjižara Giardini 2 otvorena je svakim radnim danom od 10 do 20 sati i subotom od 10 do 14 sati.

Kakve se knjige nalaze u vašoj ponudi?

U našoj se ponudi nalaze pomno probrani noviteti, klasici i manje poznati no nezaobilazni naslovi hrvatske, regionalne i svjetske književnosti, veliki izbor stripova i grafičkih novela, knjige iz područja umjetnosti, glazbe i filma, književno-teorijska, antropološka i filozofska literatura te noviteti iz domene povijesti i publicistike.

Također, s obzirom na aktualne teme periodički osmišljavamo tematske zbirke knjiga različitih žanrova poput filmske, feminističke ili queer zbirke.

Da li se u vašoj ponudi nalaze i knjige na stranim jezicima?

Da, kao dio stalnog postava osmislili smo sekciju koja sadržava klasike i novitete svjetske književnosti na engleskom jeziku, prijevode hrvatske književnosti na engleski, monografije na engleskom i njemačkom jeziku te neuobičajene vodiče za Hrvatsku i Istarsku županiju.

Da li se u vašoj ponudi nalaze samo knjige?

Ne, osim knjiga u ponudu smo uvrstili unikatne notese, bilježnice, grafike i razglednice poznatih hrvatskih dizajnera te majice s dizajnom Sajma knjige u Istri.

Da li se u vašoj knjižari odvijaju neki događaji?

Da. Kako bi svim ljubiteljima knjige omogućili da upoznaju njihove omiljene autore i otkriju nove, nekoliko puta mjesečno organiziramo promocije knjiga. No, ne ograničavamo se isključivo na književna događanja. Budući da je knjiga usko vezana i za ostale umjetnosti, poput filma ili glazbe, nastojimo organizirati razgovore i sa znamenitim umjetnicima, glazbenicima i redateljima poput Dane Budisavljević ili Tamare Obrovac.

Gdje mogu dobiti informacije o nadolazećim događajima?

Sve informacije o nadolazećim događajima možete pratiti na našem facebook profilu, web stranici, i/ili se možete pretplatiti na naš newsletter u kojem vas obavještavamo o novitetima u našoj ponudi.

Zašto postati član Kluba&knjižare Giardini 2?

Kao član Kluba&knjižare Giardini 2, uz pogodnosti pri kupnji knjiga (ostvarivanje 5% popusta na sve naslove) i tjedni newsletter putem kojeg vas obavještavamo o novim izdanjima i događanjima, imate priliku provoditi vrijeme u našoj čitaonici, razmjenjivati znanje i iskustva s knjižarima kao i sudjelovati u samoj kreaciji Kluba&knjižare, njenih sadržaja i postava, putem svojih prijedloga. Na taj način postajete aktivni sukreatori novih sadržaja u našem gradu i imate priliku biti u toku sa svježim novostima iz svijeta knjige.

Koja je cijena članarine?

U Klubu&knjižari Giardini 2 ne postoji članarina, već se članovima preporučuje da tijekom jedne godine kupe četiri knjige (no to ne predstavlja zakonsku obavezu za člana).

Kako mogu postati član Kluba&knjižare?

Možete postati član Kluba&knjižare tako da nas posjetite i ispunite kratki obrazac s osnovnim podacima nakon čega vam uručujemo vašu člansku iskaznicu.