Kategorije
novosti

KLUB & KNJIŽARA GIARDINI 2 U PONEDJELJAK, NAKON VIŠE OD MJESEC DANA, OTVARA VRATA

Dar hrvatskih izdavača Puli – knjige će biti snižene od 10 do 70 %

Odluku Vlade o popuštanju epidemioloških mjera dočekali smo s radošću, jer napokon možemo nastaviti s našim radom – među knjigama, tamo gdje je, uostalom, najsigurnije.

Klub & knjižaru Giardini 2 otvorit ćemo u ponedjeljak, 27. travnja 2020. u 10 sati. Da je taj isti ponedjeljak kojim slučajem u datumskim odrednicama 26. travanj, dogodila bi se i nesvakidašnja koincidencija –  prisilno zatvorenu knjižaru otvorili bismo na isti datum na koji smo lani porinuli naše utočište knjiga. Ispunili smo, eto, puni krug i jednogodišnji ciklus pamtit ćemo po mnogobrojnim događanjima, novim poznanstvima, tisućama pročitanih stranica i, nažalost, pandemiji koja još uvijek ne jenjava.

Radno vrijeme bit će od 10 – 20 sati od ponedjeljka do petka i subotom od 10 – 15 sati.

POPUSTI NA KNJIGE
Knjige će biti snižene od 10 – 70 %, a prema sajamskom modelu i suradnji sa izdavačima koja će sada oživjeti u našoj knjižari. Dar je to hrvatskih izdavača Puli. Stići će nam i svi najnoviji naslovi objavljeni u vrijeme karantene.

PAZIMO NA SIGURNOST
Prema odredbama nacionalnog Stožera za civilnu zaštitu, a u odnosu na naše prostorne gabarite, istovremeno u knjižari može boraviti 7 ljudi (u tri prostorije), zato bi nam svima bilo lakše da svoji dolazak najavite telefonom ili mailom: Magdaleni (099/555-2002; magdalena@sanjamknjige.hr) ili Denisu (099 8144 405; denis@sanjamknjige.hr).

PISCI O KNJIŽARAMA U DOBA KORONE
Koliko su nam knjižare i knjige nasušna potreba pokazali su jučer pisci i suradnici Sajma okupljeni oko naše akcije uz Svjetski dan knjige. Nazdravljali smo knjižarama cijeli dan i slavili njihovo ponovno otvaranje.
Fragmente nekolicine zdravica pročitajte niže i vidimo se od ponedjeljka u knjižari među krošnjama!

Veselimo vam se. Držat ćemo se mjera opreza, ali bez obzira na distancu uz knjige vas uvijek čeka topla dobrodošlica.
Baš onako kako veli Milan Rakovac: “Knjižara je hram spasenja, mjesto na kojem ćeš uvijek naći baš ono što ti treba!”

Vlaho Bogišić
Hoćemo li sačuvati svoj svijet, ako nam je doista važan, zavisi pomalo i od toga da razumijemo što su za njega knjižare.”

Andrea Matošević
“Ali, u većini privatnih biblioteka libri se, čak i oni dvaput progutani, brzo čitalački sagore. Ne brinite, lijeka ima i preporučuje ga svaki obiteljski bibliotekar: čim vrata otvori Giardini 2, karantenu zamijenite barem jednom quarantinom knjiga.”

Emir Imamović Pirke
“Knjiga na ekranu je kao kazalište na Youtubeu, film na tabletu ili koncert odsviran u dnevnoj sobi: može kada mora i samo dok mora.”

Jurica Pavičić
“Fali mi ulazak u knjižaru bez čvrstog plana, ali sa znanjem da ću iz knjižare izići s nečim. Izići, a da pod rukom nosim obećanje koje se može i ne mora ispuniti.”

Marina Vujčić
“Stavit ću masku, rukavice, oklop, ući ću u bačvu dezinficijensa, ako treba obući i ronilačko ili astronautsko odijelo, čekati u redu pred knjižarom – samo me pustite među police i hrptove, dajte mi da onjušim miris tek otisnutih knjiga, da ih otvaram na nasumično odabranim stranicama kako bih s nekim tekstom doživjela onu ljubav na prvi pogled zbog koje ću knjigu, dvije, tri i kupiti.”

Boba Đuderija
“Knjižare su mjesto gdje se čini kao da je sa svijetom sve u redu, bez obzira koliko gadno bilo vani. Zato nazdravljam od srca, nadam se, skorom otvaranju vrata u bolji svijet.”

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.