Kategorije
Klupski Blog Uncategorized

SA(N)JAM KNJIGE U ISTRI

Festival 26. Sa(n)jam knjige u Istri

Obzirom da se Festival 26. Sa(n)jam knjige u Istri nije uspio održati u inicijalno predviđenom terminu u prosincu 2020. zbog ograničenja okupljanja postavljenih od Stožera civilne zaštite RH, isti je odgođen za prvi povoljan trenutak. Nakon odobrenja Stožera civilne zaštite Istarske županije kao i Nacionalnog stožera, Festival 26. Sa(n)jam knjige održao se od 4.-13. lipnja 2021. godine u prostoru bivše Arena trikotaže.

Promotivna kampanja, a i organizacija samog  Festivala 26. Sa(n)jam knjige u Istri započela je pitanjem „Di smo?“ koje u sebi sadrži višeslojnu filozofsku, egzistencijalnu, ali i prosto lokacijsku simboliku, obzirom da se Festival izmjestio s inicijalno predviđene lokacije u prostor koji je relativno nepoznat u kontekstu kulturnih manifestacija. Oblikovanjem pitanja „Di smo?“ na lokanom ili mjesnom govoru ujedno se željelo skrenuti pažnju na značenje lokalnog, pulskog konteksta koji je iznimno bitan u identitetskom određenju Festivala Sa(n)jam, ali i poigrati se s razmišljanjem svih koji bi pitanje vidjeli na nekom od promotivnih materijala.

Uz prepoznatljivi program „Doručak s autorom“ Festival je producirao i nove programe poput „Poezija liječi“ posvećen domaćim pjesnikinjama i pjesnicima te „Nova lica Pule“ namijenjen mladim autoricama i autorima koji se po prvi puta predstavljaju pulskoj publici. U devet festivalskih dana održano je 80 programa, od kojih su se pojedini, neformalniji susreti i programi događali u prostoru Kluba-knjižare Giardini 2.

Više o Festivalu 26. Sa(n)jam knjige u Istri pročitajte na službenoj web stranici www.sanjamknjige.hr ili društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.