Kategorije
novosti Program Promocije knjiga

KLUB-KNJIŽARA GIARDINI 2 OTVARA LJETNU LITERARNU POZORNICU NA TERASI CAFFE BARA DVOJKA

Klub Giardini 2 odlučio je na svoj način živjeti uz mjere donesene usred novog buktanja Covida 19 i, umjesto povlačenja u virtualni svijet, otvoriti ljetnu literarnu pozornicu na terasi Caffe bara Dvojka.

„Dvojka“, prvi pulski book-caffè, s malom ali odabranom bibliotekom, nalazi se nadomak našeg kluba, na adresi Giardini 3. Osnovali su je Ivana Burić i njen suprug, proslavljeni pulski vaterpolist Damir Burić. Živimo pod zajedničkim krošnjama. Dijelimo ljubav prema knjizi i literarnu atmosferu naših prostora. Naša zajednička ljetna pozornica događat će se u tjednom ritmu sve do kraja rujna, sa željom da postane nezaobilazno susretište pulskih ljubitelja knjige.

Prvi događaj bit će već sljedeći tjedan, u utorak, 21.7.2020., u 21 sat u čast Pulskog filmskog festivala, koji će se srećom dogoditi u rujnu, ali kojeg u sebi ne možemo ni odgoditi, ni otkazati. Predstavit ćemo knjigu PASOLINI: jedan od mnogih epiloga, u izdanju Meandarmedije. O knjizi će govoriti Valter Milovan, jedan od priređivača i prevoditelja izabranih pjesama Piera Paola Pasolinija. Razgovor će voditi Magdalena Vodopija, a stihove kazivati poznata glumica, dobitnica Zlatne Arene, Dijana Vidušin.

Do početka kolovoza na novoj literarnoj pozornici promovirat ćemo dvije knjige iz nove Frakturine biblioteke feminističkih autorica: One stvari Jasne Jasne Žmak i zbirku eseja Tinejdžerke i drugi monstrumi Lane Pukanić. Održat će se i predstavljanje radova polaznika prve klupske radionice Pop Poet s njihovim voditeljima Monikom Herceg i Marinom Morosinom te premijerno nova knjiga Nenada Marijanovića Dr. Frica: Topnički dnevnici: PUNK (Pula nakon korone).

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.