Kategorije
Klub u klubu novosti

Klub u klubu: Giardini 2 osniva književni klub!

Klub&knjižara Giardini 2 osniva svoj književni klub!

Nastao na tragu književnih rasprava koji su činile dio svakodnevnice nekadašnjih kavana, Klub u klubu je zamišljen kao platforma za diskusiju o suvremenoj književnosti i društvenim temama kojih se književnost dotiče. Na taj način književnost nastojimo osloboditi tereta ekskluzivnosti, nedodirljivosti i izolacije unutar uskih krugova književnika i književnih kritičara, ali i svakodnevne razgovore lišiti prozaičnosti. Klub u klubu predstavlja prostor u kojem članovi mogu razmjenjivati svoje mišljenje i iskustva s (ne)istomišljenicima u opuštenoj klupskoj atmosferi, saznati nešto više o knjigama i temama koje ih zaokupljaju i sklopiti nova poznanstva.

Za prvu klupsku diskusiju odabrali novi roman njemačke spisateljice Jenny Erpenbeck: Nepravilni glagoli.

Roman preispituje naš odnos prema izbjeglicama, prema Drugom, povlačeći pitanja povlaštenosti i nametnutih identitetskih granica. Više o romanu pročitajte na https://www.mvinfo.hr/knjiga/12905/nepravilni-glagoli

Članovima kluba preporuča se da unaprijed pročitaju knjigu kako bismo mogli ostvariti kvalitetnu raspravu, no dobrodošli su i svi oni koji se dodatno žele informirati o knjizi! Knjigu možete potražiti u knjižari među krošnjama s 5% popusta za sve članove!

! Spremili smo vam i nekoliko iznenađenja!

PREMIJERA FILMA: Povodom rasprave o knjizi „Nepravilni glagoli“ premijerno će biti prikazan kratkometražni film u produkciji udruge PANK „We are All in the Same Boat“ koji potpisuju Renata Simić i Matej Đuzel, snimljen u sklopu projekta „The Route of Solidarity: Citizens pathways towards an inclusive Europe“. Film progovara o inicijativama za integraciju izbjeglica diljem Europe i sjeverne Afrike (Ceuta, otok Lezbos, Rim i Beograd)

GOST: na prvoj raspravi Kluba u klubu gostovat će Iva Brajković, jedna od osnivača/ica udruge PANK i producentica filma koji ćemo premijerno prikazati. Iva se pitanjem izbjeglištva i migracija bavi sve od početaka krize 2015. godine. S udrugom Naš san njihov osmijeh sa šestoricom aktivista/ica po prvi puta izlazi na teren u Hrvatskoj, nakon čega volontira i u udruzi Are you Serious i na poslijetku osniva i vlastitu udrugu PANK 2017. godine.

Priključite se našoj grupi na Facebooku na kojoj ćemo vas obavještavati o terminima sastajanja i naslovima o kojima ćemo diskutirati: https://www.facebook.com/groups/klubuklubu/?source_id=324715018231685&_rdc=1&_rdr

Vidimo se u knjižari među krošnjama!

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.